Persunuorten aluepomo hakkasi tyttöystävänsä

Mikael Lith

Mikael Lith

Etelä-Pohjanmaan perussuomalaisten nuorten uusi puheenjohtaja, vaasalainen 22-vuotias Mikael Lith sai huhtikuussa 2009 tuomion tyttöystävän pahoinpitelystä. Lith pahoinpiteli tyttöystääväänsä Helsingissä lokakuussa 2007. Asiasta uutisoi sanomalehti Pohjalainen syyskuun alussa.

Lith on saanut asiasta 300 euron sakot. Lisäksi hän sai maksettavakseen kivusta ja särystä sekä vastapuolen oikeudenkäynnistä 1300 euron kulut.

Helsingin käräjäoikeuden ratkaisu perustuu lääkärinlausuntoon ja Lithin tyttöystävän kertomukseen. Sen mukaan Lith käytti ruumiillista väkivaltaa kuten lyömistä avokämmenellä ja nyrkillä, potkimista ja repimistä hiuksista.

Myöhemmin Lith yritti oikeuden mukaan estää tyttöystävää viemästä asiaa viranomaisten käsiteltäväksi. Tästä tuli toinen tuomio uhkailusta.

Elokuun lopussa sanomalehti Pohjalaisessa esiintynyt Lith arvosteli Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Lith arvostaa perhettä ja kristillisyyden pohjalta länsimaista kulttuuria. Hän ilmoitti olevansa myös vanhanaikainen arvokonservatiivi.

Teot puhuvat monesti sanoja enemmän todellisuudesta. Ehkä näin on tässäkin tapauksessa.

Jätä kommentti