Missä Soini, siellä natsit

Timo Soini

Timo Soini

Suomessa Timo Soini on sanoutunut irti puolueessaan mukana olevista rasisteista ja uusnatseista. Soini on jopa kutsunut heitä ”propellipäiksi”. Silti esimerkiksi Suomen Sisun puheenjohtaja Johannes Nieminen on yhä puolueen edustajana Vantaan valtuustossa ja edellinen pj. Teemu Lahtinen Espoon valtuustossa.

Ennen eurovaaleja Soini suunnitteli yhteistä ryhmää hämäräperäisen irlantilaisen miljonäärin Declan Ganleyn kanssa. Libertas ei kuitenkaan menestynyt vaaleissa, joten Soinin piti etsiä itselleen uusi ryhmä. Hän päätyi uusnatsien ja fasistien uuteen ”Vapauden ja Demokratian” ryhmään.

Soinin uudessa ryhmässä on kaksi suurta johtavaa puoluetta ja kuusi pientä. Toinen suurista, Italian Lega Nord on tunnettu rasistinen puolue, jonka riveissä on ollut useita natsismia ja fasismia tukeneita poliitikkoja.

Slovakian kansanpuolueen logo on muunnelma Saksan natsipuolueen logosta

Slovakian kansanpuolueen logo on muunnelma Saksan natsipuolueen logosta

Muita puolueita ryhmässä ovat hollantilainen radikaalikalvinistipuolue, joka on hyväksynyt naisia jäsenikseen vasta muutaman vuoden ajan, sen jälkeen kun tuomioistuin uhkasi rahallisten tukien viemisellä. Slovakiasta mukana on uusnatsien kansallispuolue. Mukana olevaa Kreikan puoluetta on myös syytetty antisemitismistä, ja Tanskan kansanpuolue tunnetaan myös avoimen maahanmuuttajavihamielisenä.

Uusi ryhmä sanoutui ensitöikseen irti rasismista, ilmeisesti jotta etenkin brittiläinen UKIP voisi sanoutua irti noloista kumppaneistaan. Europarlamentissa ryhmää pidetään kuitenkin äärimmäisen oikeiston ja rasismin edustajana.

Mainokset

One response to “Missä Soini, siellä natsit

  1. Paluuviite: Maahanmuuttokritiikki – kauniisti kylän kohdalla « Eikö ketään edes hävetä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s